Preikestolen

De første turistene som besøkte Preikestolen ankom for mer enn 100 år siden, like etter århundreskiftet. Siden da har populariteten bare vokst.

Preikestolen

De første turistene som besøkte Preikestolen ankom for mer enn 100 år siden, like etter århundreskiftet. Siden da har populariteten bare vokst.

Ta turen til Preikestolen

Årlig får Preikestolen flere besøkende enn noe annet turmål i Norge: i 2019 gikk i overkant av 300 000 turgåere opp stien til det svimlende fjellplatået. Det er ikke uten grunn: Både CNN og Lonely Planet har kåret Preikestolen til en av verdens fineste naturopplevelser.

 

En av Norges mest populære fjellturer

Den 4 kilometer lange turen til Preikestolen byr på variert natur, spektakulære «nær-kanten-opplevelser» og en storslått utsikt over Lysefjorden og fjellheimen. For de fleste er ikke besøket på Preikestolen BaseCamp komplett uten å gå turen til det ikoniske platået. Etter turen er du hjertelig velkommen til å nyte et velfortjent måltid i vår matsal på Preikestolen fjellstue eller i Hikers’ Café.

Vær godt forberedt til turen

Mesteparten av året er selve gåturen til Preikestolen unnagjort på ca. to timer for de som er vant til å gå i ulendt terreng. For barn og utrente turgåere vil vi anslå å bruke mellom to til tre timer én vei, uten pause.

Høydeforskjellen er 350 meter (kumulativ stigning er 500 meter) og den totale distansen er 8 km tur/retur. Vel framme venter et så godt som flatt platå på 25 x 25 meter, 604 moh. Stien er betydelig oppgradert de siste årene – den er bredere, og flere steder er det lagt steintrapper.

 

Turen oppover

Ikke undervurder turen, den er lengre enn du tror. Husk å legge inn tid for returen også. En voksen person bruker normalt 4 timer tur/retur, litt avhengig av hvor lang pause du legger inn på selve Preikestolen.

Kombiner gjerne turen med et måltid på Preikestolen BaseCamp.

Parkering

Parkeringsplassen ved BaseCamp er eiet og driftet av Stiftelsen Preikestolen.
Den har en kapasitet på 1000 biler.

Som heldags- eller overnattingsgjest på Preikestolen BaseCamp (teambuilding, konferanser osv.), kan du parkere gratis. Kontakt en av våre medarbeidere før du forlater basecamp-området. 

Parkeringsavgiften for korttids besøkende
Kr. 40,- for inntil 2 timer.

Parkeringsavgiften for turgåere/dagsturister
Kr. 250,- pr. døgn.

 

Overnatting ved Preikestolen

Preikestolen fjellstue har hotellstandard, mens Preikestolhytta har et litt enklere hyttepreg. Vi har glamping på Hikers Camp, som et morsomt alternativ for barna. Du kan også prøve vår spennende VannCamp.

Preikestolen Fjellstue

VannCamp

Preikestolhytta

Hikers' Camp

Vatnegården

Dette er Preikestolen BaseCamp

Basecampen består av fem veldig forskjellige overnattingssteder, fra hotell til camping. Her kan du velge mellom morsomme eller krevende fjellturer og aktiviteter, som du deler med dem du er glad i. Hos oss kan dere smile sammen, og gjerne bli værende i mange i mange dager! 

Ting å gjøre

Overnatting

Planlegg reisen

Booking