Preikestolen

en av norges mest Populære fjellturer

Forbered deg på turen til Preikestolen

Turen fra Preikestolen BaseCamp til Preikestolen er en av landets mest gåtte fjellturer – over 270 000 mennesker tar turen ut på det svimlende fjellplatået hvert år. Før du legger ut på denne fjellturen burde du tilegne deg relevant informasjon slik at du er forberedt.
Turen oppover

Gåturen til Preikestolen

Selve gåturen ut til Preikestolen er unnagjort på ca. to timer for dem som er vant til å gå i ulendt terreng. For barn og utrente turgåere vil vi anslå å bruke mellom to til tre timer én vei, uten pause.

Høydeforskjellen er 330 meter og distansen er 8 km tur/retur. Vel framme venter et så godt som flatt platå på 25 x 25 meter, 604 moh. Stien er betydelig oppgradert de siste årene – den er bredere, og flere steder er det lagt steintrapper.

Ikke undervurder turen, den er lengre enn du tror. Husk å legge inn tid for returen også. En voksen person bruker normalt 4 timer tur/retur, litt avhengig av hvor lang stopp du legger inn på selve Preikestolen.

Kombiner gjerne turen med et måltid eller overnatting på Preikestolen BaseCamp. Her har vi mange flere spennende aktiviteter å by på.

Plass til bilen

Parkering

Vi har parkeringsplass ved Fjellstua. Parkering er gratis for boende gjester og for våre spisegjester (2 timer). Turgåere/dagsturister Kr 250,- pr. døgn.

Fakta

Lengde: 8 km tur/retur
Varighet: 2-3 timer (én vei)
Gradering: Moderat
Høydeforskjell: 330 meter

Ønsker du å overnatte?

Ta en titt på våre overnattingsmuligheter.
Våre alternativer

Preikestolen Fjellstue

Fjellstua tilbyr overnatting i vår høyeste standard. Alle rom har dusj og toalett.
Les mer
Våre alternativer

Preikestolhytta

På Preikestolhytta kan vi tilby 2- og 4-sengsrom og sovesal. Rommene har vask med varmt/kaldt vann.
Les mer
Våre alternativer

VannCamp - utleie

Nærmere kommer du ikke en natt under åpen himmel, uten å våkne med dugg i panneluggen.
Les mer
Turen til Preikestolen tar fire-fem timer opp og ned, og er totalt åtte kilometer lang. Strekningen har en stigning på 500 meter, og enkelte partier er bratte. Deler av turen til Preikestolen går i røft terreng, og vi anbefaler fottøy med solid fot- og ankelstøtte.
Preikestolen BaseCamp
Preikestolvegen 521
4105 Jørpeland

Telefon: +47 51 74 20 74
post@preikestolenfjellstue.no
© Copyright 2020 - Prekestolen BaseCamp - All Rights Reserved
Webløsning av Adlevo
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram