fbpx

Preikestolen

en av norges mest Populære fjellturer

Ta turen til Preikestolen

De første turistene som besøkte Preikestolen ankom for mer enn 100 år siden, like etter århundreskiftet. Siden da har populariteten bare vokst. Årlig får Preikestolen flere besøkende enn noe annet turmål i Norge: i 2019 gikk i overkant av 300 000 turgåere opp stien til det svimlende fjellplatået. Det er ikke uten grunn: Både CNN og Lonely Planet har kåret Preikestolen til en av verdens fineste naturopplevelser.

Den 4 kilometer lange turen til Preikestolen byr på variert natur, spektakulære «nær-kanten-opplevelser» og en storslått utsikt over Lysefjorden og fjellheimen. For de fleste er ikke besøket på Preikestolen BaseCamp komplett uten å gå turen til det ikoniske platået. Etter turen er du hjertelig velkommen til å nyte et velfortjent måltid i vår matsal på Preikestolen fjellstue eller i Hikers’ Café.

Turen oppover

Vær godt forberedt til turen

Mesteparten av året er selve gåturen til Preikestolen unnagjort på ca. to timer for de som er vant til å gå i ulendt terreng. For barn og utrente turgåere vil vi anslå å bruke mellom to til tre timer én vei, uten pause.

Høydeforskjellen er 350 meter (kumulativ stigning er 500 meter) og den totale distansen er 8 km tur/retur. Vel framme venter et så godt som flatt platå på 25 x 25 meter, 604 moh. Stien er betydelig oppgradert de siste årene – den er bredere, og flere steder er det lagt steintrapper.

Ikke undervurder turen, den er lengre enn du tror. Husk å legge inn tid for returen også. En voksen person bruker normalt 4 timer tur/retur, litt avhengig av hvor lang pause du legger inn på selve Preikestolen.

Kombiner gjerne turen med et måltid på Preikestolen BaseCamp.

Parkering

Parkeringsplassen ved BaseCamp er eiet og driftet av Stiftelsen Preikestolen.
Den har en kapasitet på 1000 biler.


Parkeringsavgiften for korttids besøkende
Kr. 40,- for inntil 2 timer.

Parkeringsavgiften for turgåere/dagsturister
Kr. 250,- pr. døgn.

Ønsker du å overnatte?

Ta en titt på våre overnattingsmuligheter.
HOTELLKOMFORT

Preikestolen Fjellstue

Preikestolen fjellstue tilbyr overnatting i rom med vår høyeste standard. Fjellstua inneholder 28 gjesterom med privat dusj og toalett, mathall og konferansefasiliteter.
Les mer
RIMELIGERE OVERNATTING

Preikestolhytta

Preikestolhytta er perfekt for folk som ønsker en enkel overnatting til en rimeligere pris. Her overnatter gjestene i koselige rom med to eller fire senger. Toalett og dusj er felles og finnes i alle etasjer.
Les mer
SOV UNDER STJERNENE

VannCamp - privat utleie

På Preikestolen VannCamp kan du og familien din nyte lange dager med aktivitet på vannet, spise middagen rundt bålet og sove trygt i hengekøyer under taket ute på brygga. Leien inkluderer bruk av opp til 3 kanoer.
Les mer
Turen til Preikestolen tar fire-fem timer opp og ned, og er totalt åtte kilometer lang. Strekningen har en stigning på 350 meter, og enkelte partier er bratte. Deler av turen til Preikestolen går i røft terreng, og vi anbefaler fottøy med solid fot- og ankelstøtte.
Preikestolen BaseCamp
Preikestolvegen 521
4105 Jørpeland

Telefon: +47 51 74 20 74
booking@preikestolenbasecamp.no
© Copyright 2020 - Prekestolen BaseCamp - All Rights Reserved
Webløsning av Líf by NX
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram